שתלים בשיניים
שתלים בשיניים הם בעלי יתרונות רבים מאוד, הם מתאימים לכל הגילאים אך הם לא מתאימים לכל המצבים, שתלים בשיניים לא יתאימו למעשנים כבדים או צורכי אלכוהול כבדים, לאנשים בעלי לחץ דם גבוהה ולא מאוזן, שתלים בשיניים לא יתאימו לחולי סכרת לא מאוזנת, מחלות דם נדירות ושחיקות שיניים. בכדי להתקין שתלים בשיניים רופא השיניים חייב לבצע בדיקות מסוימות כדי לבדוק את התאמת המטופל. שתלים בשיניים מוכנסים בדרך כירורגית, הליך שכרוך בסיכונים מסוימים, כמו פגיעה שעצב הלסת התחתונה, פגיעה באיזור זה יכולה לגרום לחוסר תחושה זמנית או קבועה באיזור זה בפה. קיימים אפשרויות לזיהומים בנושא שתלים בשיניים, אם השתל לא נקלט כראוי, כישלון בתהליך קליטתה או אפילו זיהום בזמן הניתוח עצמו.
לא משנה מה מצב הפה שלנו ו/או השיניים חייב להקפיד על צחצוח שיניים נכון בזמנים נכונים, גם כאשר ובמיוחד כאשר ישנם שתלים בשיניים, חוסר היגיינה בפה לאחר הכנסת שתלים בשיניים עלולה לגרום לדלקות חניכיים, דלקות בעצם וברקמות העצם שעוטפות את השתל. שתלים בשיניים בעצם אמורים לפתור בעיה של מחסור בשיניים חלקי או מלא בפה, המון אנשים מאבדים עם הזמן שן או כמה שיניים בדרך זו או אחרת אך אינם רוצים להיות חסרי שיניים, כיוון שזהו מצב לא אסתטי במיוחד ולכן, עוברים השתלות שיניים, כדי למלא את החסר וליצור דמוי פה מלא שיניים.
שתלים בשיניים ממלאי מקום של השיניים שנפלו מסיבות שונות, השתלים מחליפים את מקומם של השיניים שנפלו גם מבחינה אסתטית וגם מבחינת השימוש שלנו בשיניים. שתלים בשיניים בעצם מוכנסים לפה באמצעות בורג ממנו הם מורכבים. לאחר הקידוח והכנסת הבורג, בונים מעטפת ועל כל זה מרכיבים כתר מחרסינה שנראה כמו שן רגילה. בתוך כל הליך זה מסתתרים להם שתלים בשיניים, המשמשים אותנו כמו השיניים הרגילות. כאשר מדובר בכמה שיניים רצופות ניתן לבצע שתלים מסוג אחר, דומה לתותבת. מצב שגם יכול להועיל במצב של חסרים רצופים בשיניים. שתלים בשיניים נמצאים היום בהרבה פיות ומשפרים את מצבם של אנשים רבים באכילה, דיבור ואפילו חיוך בחברת אנשים.